Alti membrii ai familiei: Athos

Ciobanesc de Pirinei

Prima noastra dragoste, a venit intr-o zi de octombrie ,un bulgare mic de zapada, cadou cu intarzire de ziua mea.Venit direct din Uzbekistan din piata de animale, avea 3 saptamani. Era adorabil ! Statea pe o blanita alba de miel de Australia, sa-i simta caldura. Fusese luat de langa mama prea devreme, dar asta aveam s-o aflam mai tarziu.

Ne intelegeam din priviri si am trecut prin multe impreuna. Un caine de paza, un prieten ,un ajutor de cate ori aveai nevoie. Primul meu „copil“. M-a ajutat sa-mi cresc copiii. Cum? Ii invata si ii ajuta sa mearga. Daca se impiedicau, cadeau si nu puteau sa se ridice, isi baga botul sub funduletul lor si ii ridica. Statea alaturi de ei tot timpul, ii pazea cu un devotament iesit din comun. Ii lasam cu Athos in curte sa se joace, ei se ascundeau, Athos ii gasea. Daca nu eram noi, nu avea nimeni voie sa atinga copiii. I-a invatat mai bine decat noi ce inseamna dragostea. Copiii mei stiu sa vorbeasca cu animalele datorita lui, au sclipirea aceea in ochi ca le pasa si iubesc vietuitoarele si natura.

Inteligent si intelegator si acum, dupa 13 ani, are aceeasi privire plina de dragoste. Cum a venit Elco, l-a luat sub aripa sa ocrotitoare sa-l invete cate ceva. Parca ii spunea cum, cand si la cine trebuie sa latre, il invata unde sa se adaposteasca pe vreme urata sau caldura mare. L-a invatat ce inseamna respectul si il certa cand facea ceva rau. Acum, cand Athos este foarte batran si bolnav, il ajutam, cat se mai poate, sa aiba o batranete linistita .Noua ne-a umplut viata si ii multumim in fiecare zi pentru simpla lui existenta.

Ne-am crescut cainii ca pe copiii nostri, cu tot ce exista mai bun calitativ si multa, multa dragoste.

Unii dintre puii lui Athos
athos_pui

Athos la 1an si 2ani
athos

Athos la 13 ani
athos1

athos2

athos3

athos4